Mini kuglof

09:28

Samo sam krenula napolje da nešto završim, ali videla sam lepe modle, kupila ih i morala odmah da ih isprobam!




Ovo testo koristim za kuglof kao i za mafine. Kada pravim mafine obično ubacim seckanu čokoladu preko i u mafine, eventualno seckane lešnike, bademe... Kada spremem kuglof onda je obično testo koje posle pečenja prelijem čokoladom.
Ova količina smese je manja, dovoljna za 6-7 ovih malih kolačića, a ako pravite u većoj silikonskoj modli duplirajte smesu.

Sastojci:
            -jedno jaje
            -70g putera/margarina
            -50-70g šećera (ja stavim 70g, ako zelite manje slatko moze i 50g)
            -70ml mleka
            -80g brašna
            -kašika kakaa
            -pola praška za pecivo
            -50g čokolade za kuvanje
            -ekstrat vanile

Priprema:
            - otopiti margarin i čokoladu, zatim dodati šećer, mleko i ekstrat vanile. Kada se to izmeša dodati brašno, kakao i prašak za pecivo, nakon toga i jaje.
           -sipati testo u kalupe, ako pravite mafine u kalupe stavite papirne korpice. Ne puniti kalupe do kraja, testo dosta naraste. Peći u predhodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta. Ostaviti da se par minuta prohladi pre vadjenja iz kalupa, 

Nakon iskustva sa ovim modlicama, mogu da primetim da i nisu previše praktične. Male su, pa se teško vade iako su podmazane, verovatno će neko tvrđe testo poput projica biti bolje pečeno u njima. Takodje, u većem kalupu za kuglof lepše budu šare, ovde se jedva vide kada se preliju čokoladom. Simpatične su modle, ali jednostavnije je napraviti u obliku mafina ili većeg kuglofa. 

Evo kako izgleda veći, kako manji kalup:

You Might Also Like

0 коментара