Piletina u kari sosu sa pirinčem

13:44

Jednostavno i brzo jelo, a veoma ukusno! Volim kari pa me ovaj ukus oduševljava, ali i to što je piletina ovde veoma sočna.

 

Ovo obično spremam kada više nemam ideja za ručak, praktično je i ne treba previše sastojaka. Pravi kari ide sa kari pastom i kokosovim mlekom, što je meni vrlo ukusno, ali ne vole svi taj blagi ukus kokosa u jelu,  a i to je skuplja varijanta, pa se obično stavlja pavlaka za kuvanje. Ova brza varijanta je samo sa karijem u prahu, a pasta je naravno ukusnija. Možete kupiti kari pastu gotovu, videla sam da je ima u maksiju, a može se i napraviti. Uglavnom su sastojci čili, luk crni i beli, korijander, djumbir, limun...ali o tome drugi put, ovo je ona jednostavna verzija. 


Sastojci za 2 osobe:
          -200g pilećeg mesa (mislim da je to sasvim dovoljno za dvoje, jer ima i pirinča)
          -200ml pavlake za kuvanje (često stavim i manje, nekad mi se jede manje, nekada više sosa)
          -2 kašičice kari praha, dodajte i kukurmu ako imate,kao i kumin po pola kašičice
          -ulje, so, biber

Priprema: 
          -staviti kašiku, dve ulja u tiganj, dodati piletinu iseckanu na kockice, pržiti na srednjoj vatri par minuta, a zatim dodati pavlaku za kuvanje i začine, pa mešati dok se ne sjedini. Kuvati još kratko, samo dok piletina nije gotova. Piletina iseckana na kockice ovde zaista brzo stigne, sve ukupno mi je trebalo desetak minuta da se spremi. 

-Pirinač: omiljena metoda kojom se služim jeste da stavite vodu da provri, pa u šerpu ubacite šolju pirinča i dve šolje vode. Treba uvek biti duplo više vode. Meni je lakše kad voda provri u kuvalu pa je sipam, onda je pirinač brzo gotov, i to naravno nije neophodno. Pirinač poklopite i kuvajte na baš tihoj vatri, ali ne otvarajte ga, samo ga pustite. :) Naravno smanjite vatru ako počne da kipi. gotov je posle 10-ak minuta, proverite, pirirnač treba da je upio svu vodu. Pri kuvanju dodajte mu i malo soli. 

Servirajte kari i pirinač uz neku salatu, ovde je paradajz, krastavac i zelena salata sa maslinovim uljem i morskom solju. 

You Might Also Like

0 коментара