Tart sa kajsijama

02:07

Dobila sam na poklon teglu kompota od kajsija, koji nisam jela bas dugo, a kajsije su mi bas delovale lepo za neki kolač!



Ovaj tart sam htela da pripremam sa  prhim testom, ali svi oko mene više vole podlogu od keksa, pa je moralo da bude tako!

Ovako možete iskoristiti i sveže voće koje ćete samo pred služenje staviti preko krema ili bilo koje voće iz kompota. Takodje, ovo možete praviti kao desert u čaši, stavite malo keksa na dno, pa fil i voće odozgo.

Moj kalup je mali od 15 cm, povećajte mere po potrebi. Od ovoga bi ispalo oko 4-5 čaša.

Sastojci za koru:
          -100g mlevene plazme
          -50g maslaca/margarina
          -3 kašike mleka ili soka (ja sam upotrebila sok od kompota)

Priprema:
          -istopiti maslac pa pomešati sa plazmom i sokom, a kada se sve dobro umesi stavite u kalup i utisnite rukom lepo i staviti da se ohladi.

Sastojci za krem:
          -250ml mleka
          -1 puding od vanile
          -oko 3 kašike šećera (to po ukusu, ja sam stavila jednu kašiku i 3 vanilina šećera)
          -50g maslaca ili margarina

Priprema:
          -200ml mleka stavite da se zagreje, a 50 ml pomešati sa pudingom i šećerom, pa kada mleko provri sve pomešati i kuvati dok se ne zgusne.

          -kada se fil ohladi, dodati mu umućen maslac i zatim presuti u kalup. Ovde ima malo više fila nego što vam treba, ali bolje da se pojede ako ostane, nego da se pravi od pola pudinga. :)

          -odozgo poredjati voće po izboru, meni kajsije idu odlično!



You Might Also Like

0 коментара