Zalogaji od tikvica i patlidžana

15:15

Nisam znala kako baš da nazovem ovo jelo. Podseća na parmigiana di melanzane, ali su ubačene tikvice i umesto sveže mocarele, sir koji sam trenutno imala. Bez obzira na taj problem, odličnog je ukusa!

Jelo za ljubitelje povrća, ali meso mu definitivno ni nije potrebno! Može da bude samostalno jelo, ali i prilog. Ako je samostalno jelo, ovo će biti mera za dve osobe, a kao prilog za više.

Sastojci:
           -jedan veći plavi patlidžan
           -jedna veća tikvica
           -2 paradajza
           -sir koji se topi po želji (i količina je po ukusu, dovoljno je 100g, ali ako volite i više)
           -bosiljak
           -so, beli luk u prahu, biber

Priprema:
           -tikvicu i patlidžan isecite na kolutove, tikvice malo tanje od patližana, zatim ih začinite solju i biberom i grilujte na tiganju. Stavite vrlo malo ulja, oni upijaju ulje, posebno patlidžan, pa koliko god da stavite upiće u sebe. 


           -nakon toga isecite paradajz na kolutove, sir izrendajte i počinje ređanje!

           -ovo možete kako hoćete, ali ja sam radila ovako, prvo patlidžan, koji začinim belim lukom u prahu, pa malo sira, pa paradajz, preko njega sir. Zatim tikvica, preko nje sir, pa opet paradajz i sir. Kažem opet, ređajte kako hoćete, nema greške :) 

           -ubaciti u rernu zagrejanu na 200 stepeni i peći dok se sir ne istopi i zapeče. 

           -služiti mlako ili hladno, lepši je ukus nego kada je baš vruće. 

You Might Also Like

0 коментара